Før avspark: Viking - Rosenborg

Søndag er det duket for en skikkelig godbit på SR-Bank Arena.

Annonse:

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 Eliteserien
📅 17. serierunde
🏟 SR-Bank Arena
⌚ 18.00
👨‍⚖️ Mohammad Usman Aslam, Lier IL
📺 Discovery + og TVNorge
 

BILLETTER FINNER DU HER

 

Kort om Viking

📝 Den gode starten på høstsesongen fortsatte de Viking gjestet hovedstaden forrige søndag. Etter å ha vært klart best i store deler av kampen mot Vålerenga, satte Harald Nilsen Tangen inn en fortjent utligning på slutten, etter et nydelig angrep. Hjemmelaget hadde tatt ledelsen tidlig, men skapte ikke altfor mye trøbbel for Viking etter det.

Det ene poenget gjør at Viking nå har syv poeng på de tre første kampene etter den lille sommerpausen i Eliteserien. Noe som er viktig med tanke på at laget til Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen fortsetter å møte tøff motstand fremover. Etter søndagens oppgjør mot Rosenborg på SR-Bank Arena, er det landslagspause. Så venter Stabæk borte, Bodø/Glimt hjemme, Rosenborg hjemme (NM) og Molde borte.

Slik gikk det forrige hjemmekamp:

📊 Viking ligger på 6. plass, tre poeng bak Rosenborg som er nummer tre. De mørkeblå har kun ett tap på de ti siste kampene, og kan klatre forbi Kristiansund og opp på lik poengsum som Rosenborg og Lillestrøm med seier og full klaff.

✅ Denne uken var endelig nysigneringen Gianni Stensness på plass i Stavanger. Han er meldt spilleklar til søndagens kamp. Det samme er toppscorer Veton Berisha!

🟨 Kristoffer Løkberg, Zlatko Tripic og Samúel Fridjónsson er alle i faresonen med tre gule kort. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 33. Fortsatt ingen røde kort. 

👏 Denne helgen er det superhelg på SR-Bank Arena. Vår fantastiske hovedsponsor, Lyse, sørger for at alle barn og unge som tester seg og får grønt koronasertifikat for å få gå på kamp, får gratisbilletter og Viking-skjerf.

Fem siste:
🟠 Vålerenga - Viking 1-1
🟢 Viking - Molde 3-2
🟢 Viking - Kristiansund 3-2
🟢 Djerv 1919 - Viking 0-2 (NM)
🟢 Staal Jørpeland - Viking 2-3 (NM)
 

Kort om Rosenborg


📝Rosenborg ligger på 3. plass og har ikke tapt en seriekamp siden slutten av juni. Den siste måneden har de stort sett spilt europacup og NM, og de har vunnet mye. Men torsdag ble de slått ut av Europa Conference League av franske Rennes.

På bortebane i serien har trønderne tre seire, to tap og tre uavgjorte.

🔥Rosenborg har scoret 27 mål på syv kamper i august (serie, NM og ECL). I serien er det kun Molde som har scoret flere mål enn dem, og forrige serierunde knuste de Odd 5-0 hjemme på Lerkendal – samme resultat de slo Viking med samme sted i 2. serierunde i år.

Fem siste:
🔴 Rosenborg - Rennes 1-3 (ECL)
🟢 Rosenborg - Odd 5-0
🔴 Rennes - Rosenborg 2-0 (ECL)
🟢 Mjøndalen - Rosenborg 1-2
🟢 Domzale - Rosenborg 1-2 (ECL)
 

SLIK GIKK DET I FJOR:

Annonse fra Eliteserien: