Før avspark: Viking - Bodø/Glimt

Søndag kveld står en skikkelig toppkamp på menyen på SR-Bank Arena.

Annonse:

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 Eliteserien
📅 19. serierunde
🏟 SR-Bank Arena
⌚ 18.00
👨‍⚖️ Espen Eskås, Bækkelagets SK
📺 Discovery + og Eurosport Pluss
 

BILLETTER FINNER DU HER

 

Kort om Viking

📝 Viking er inne i en meget god periode, og med kun ett tap på det ti siste seriekampene har man for alvor meldt seg på i medaljestriden.

Forrige helg feide laget Stabæk av banen og vant fullt fortjent 3-1 på Nadderud, etter to scoringer av Veton Berisha og én av Viljar Vevatne. Heller ikke på tribunen var det noen tvil om hvem som var best.

Hjemme på SR-Bank Arena har ikke Viking tapt siden Tromsø var på besøk i 3. serierunde. I de tre siste hjemmekampene har det blitt seier over topplagene Kristiansund, Molde og Rosenborg. Seks av ni hjemmekamper denne sesong har endt med seier.

Bodø/Glimt har vist seg å være en hard nøtt å knekke for Viking de seneste årene. Etter fire strake serietap mot gultrøyene, fikk Viking brutt rekken da det ble 2-2 i Bodø tidligere i år. Forrige gang Viking slo Bodø/Glimt, var tilbake i 2016. Fra den gang er det kun Iven Austbø som er igjen i troppen. Det er med andre ord på tide med en seier. 

📊 Viking ligger på 6. plass med 31 poeng, fire færre en Bodø/Glimt som er nummer to.

🔥 Veton Berisha står med 16 målpoeng på 16 kamper, flest av samtlige Viking-spillere. Neste på listen er Zlatko Tripic med sine åtte og Joe Bell og Kevin Kabran med seks. Tripic er for øvrig tilbake etter karantene. 

🟨 Kristoffer Løkberg og Joe Bell er begge ett gult kort unna karantene. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 37. Fortsatt ingen røde kort. 

Fem siste:
🟢 Stabæk - Viking 1-3
🟢 Viking - Rosenborg 2-1
🟠 Vålerenga - Viking 1-1
🟢 Viking - Molde 3-2
🟢 Viking - Kristiansund 3-2
 

Slik gikk det forrige hjemmekamp:

Kort om Bodø/Glimt

📊 Den regjerende seriemesteren ligger for øyeblikket på 2. plass i Eliteserien, ett poeng bak Molde på topp. 

🔥 Amahl Pellegrino har scoret fire ganger på sine tre seriekamper etter overgangen til Bodø/Glimt. I tillegg scoret han det ene målet da Glimt slo Zorya i Europa Conference League torsdag. Lagets toppscorer er Erik Botheim med ni scoringer.

🟨 Mens Viking er det laget som sanker desidert flest gule kort (37), finner vi Bodø/Glimt i andre enden. Kun 18 advarsler har det blitt. Patrick Berg har flest med sine tre.

Fem siste:
🟢 Bodø/Glimt - Zorya 3-1 (ECL)
🟠 Bodø/Glimt - Odd 1-1
🟢 Tromsø - Bodø/Glimt 2-3
🟢 Bodø/Glimt - Zalgiris 1-0 (ECL)
🟢 Bodø/Glimt - Kristiansund 3-0
 

Slik gikk det da lagene møttes i Bodø:

Annonse fra Eliteserien: