Før avspark: Vålerenga - Viking

De mørkeblå har 3. plassen i sikte når turen går til hovedstaden for å møte tabellnabo Vålerenga.

Annonse:

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 Eliteserien
📅 16. serierunde
🏟 Intility Arena
⌚ 18.00
👨‍⚖️ Tore Hansen, Feda IL
📺 Discovery + og TVNorge

Kort om Viking

📊 Da Molde gjestet SR-Bank Arena forrige søndag, fikk vi servert en snuoperasjon det luktet Hollywood-manus av. Etter å ha slitt før pause og havnet under 0-2, reiste Zlatko Tripic og co seg etter hvilen, kom tilbake og slo serielederen etter et overtidsmål av debutant David Brekalo.

Med den seieren meldte Viking seg for alvor på i toppstriden, og kan med seier – og noen andre resultater rett vei – gå helt opp på 3. plass i Eliteserien. Men for å gjøre det må man slå Vålerenga som ligger to poeng bak.

👉 Tre av Vikings fire siste kamper har endt med 3-2-seier. Fire av lagets fem siste kamper har endte med 3-2, det inkluderer 2-3-tapet for Odd.

❕ Bjarte Lunde Aarsheim må lede laget uten Morten Jensen denne kampen. Grunnen til det er at Jensen er opptatt med kurset han må gjennomføre for å få UEFA Pro-lisens.

🟨 Kristoffer Løkberg, Zlatko Tripic og Samúel Fridjónsson er alle i faresonen med tre gule kort. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 32. 

👏 Viking får god støtte fra supportere på tribunen under søndagens kamp. Fredag passerte man hele 300 solgte billetter til bortefeltet! Les mer om supporternes oppladning til kamp her.

Fem siste:
🟢 Viking - Molde 3-2
🟢 Viking - Kristiansund 3-2
🟢 Djerv 1919 - Viking 0-2 (NM)
🟢 Staal Jørpeland - Viking 2-3 (NM)
🔴 Odd - Viking 3-2
 
 

BLI BEDRE KJENT MED DAVID BREKALO:

Kort om Vålerenga

📊 Vålerenga ligger på 7. plass, to poeng bak Viking. Laget fra hovedstaden hadde en god start på sesongen, men har slitt litt og kun vunnet to av åtte kamper etter at Viking slo dem 4-1 i Stavanger.

Hjemme har Vålerenga vunnet to av syv kamper. Fire har endt uavgjort.

💰 Siden forrige gang lagene møttes, har Vålerenga solgt to nøkkelspillere. Aron Dønnum, som fortsatt er lagets toppscorer og den med flest målgivende, har dratt til belgisk fotball og Standard Liege, mens keeper Kristoffer Klaesson har blitt solgt til Premier League-klubben Leeds.

Fem siste:
🟠 Tromsø - Vålerenga 1-1
🟢 Ullern - Vålerenga 1-3 (NM)
🟢 Vålerenga - Gent 2-0 (ECL)
🟢 Lyn - Vålerenga 0-4 (NM)
🔴 Gent - Vålerenga 4-0 (ECL)
 

HAR DU SETT DENNE?

Annonse fra Eliteserien: