Før avspark: Odd - Viking

Viking drar til Skien for å revansjere fjorårets nederlag på Skagerak Arena. Og det med god støtte fra tribunen.

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 Eliteserien
📅 13. serierunde
🏟 Skagerak Arena
⌚ 18.00
👨‍⚖️ Rohit Saggi dømmer oppgjøret
📺 Discovery + og Eurosport Norge
 

Bli med i Målklubben – støtt akademiet

 

Sikret poeng i siste sekund

Forrige helg ble det spenning helt inn da Zlatko Tripic scoret på et frispark like før kampuret viste 90 og med det sikret ett poeng mot Strømsgodset. Gjestene tok ledelsen tidlig, og for åttende kamp på rad scoret Vikings motstander først. Heldigvis kommer De mørkeblå som oftest sterkt tilbake, og kun to av disse åtte har endt med tap. Men det hadde jo vært kjempegøy å score først i ny og ned, slik at man kunne gitt seg selv et bedre utgangspunkt for tre poeng. . 

Kampen mot Strømsgodset ble den tredje uavgjorte på rad, etter at Viking startet sesongen med ni strake uten poengdeling. Det gir en foreløpig 6. plass på den litt rotete tabellen hvor lagene har alt fra 10 til 13 spilte kamper.

Listen med spillere som ikke kunne benyttes forrige kamp, var fryktelig lang. Løkberg, Furdal, Auklend, Bell og Vikstøl var bare noen av de som manglet. Til helgen er i alle fall Vikstøl og Auklend klare igjen. Kanskje flere. 

I Skien venter som vanlig god motstand. Deres brennhete toppscorer, Mushaga Bakenga, må passes på om det skal bli sesongens første kamp uten baklengsmål. Så får vi håpe at Vikings toppscorer, Veton Berisha, som har like mange mål som Bakenga (9), gjør som i 2012 og setter inn to mål på Skagerak Arena.

Kampen blir den siste i Eliteserien før Kristiansund kommer til Stavanger 8. august. Innimellom der skal det spilles cup, og først ut for de regjerende norgesmesterne, er Staal på Jørpeland den 25. juli. 

Men først venter Odd. 

Kort om Viking

📊 Viking står med 18 poeng på de tolv første serierundene – fem seire, tre uavgjort og fire tap.

🔥 Veton Berisha er lagets toppscorer med ni mål.

🟨 Viking topper kortstatistikken og har pådratt seg hele 29 gule kort! Rolf Daniel Vikstøl er tilbake etter å ha sonet for fire gule kort. Samúel Fridjónsson og Kristoffer Løkberg er i faresonen med tre gule hver. 

🥇 Joe Bell skal representere New Zealand i OL i Tokyo. Han har allerede reist på treningsleir med landslaget, og vil dermed ikke være aktuell for de kommende Viking-kampene. 

ℹ  For første gang på lenge vil det være bortesupportere på plass for å støtte Viking. Klubbens fans har absolutt vært til stede også når det har vært tilskuerbegrensninger, for eksempel på Åråsen og i Mjøndalen hvor vi kunne høre dem fra balkongene som tilhører leilighetene knyttet til arenaene. Men nå kommer hele 65 stykker til å være på plass på tribunen. Det gleder vi oss til! 

SUPPORTERINFO: Odd - Viking

🔙 I fjor ble det et skuffende 0-3-tap i Skien. La oss håpe på en skikkelig revansj!

Fem siste:
🟠 Viking - Strømsgodset 1-1
🟠 Bodø/Glimt - Viking 2-2
🟠 Viking - Stabæk 3-3
🟢 Sarpsborg 08 - Viking 1-2
🔴 Sandefjord - Viking 3-0
 

Kort om Odd

📊 Odd står med 16 poeng på sine 11 første kamper – fire seire, fire uavgjorte og tre tap. Hjemme har de vunnet to og spilt uavgjort to ganger.

🔥 Mushaga Bakenga er lagets toppscorer med ni mål på ti kamper.

Fem siste:
🔴 Molde - Odd 5-0
🟠 Odd - Rosenborg 2-2
🟢 Mjøndalen - Odd 1-2
🟢 Odd - Tromsø 3-0
🟢 Brann - Odd 1-3
Annonse fra Eliteserien: