Før avspark: Mjøndalen - Viking

Viking ønsker å slå tilbake etter forrige helgs kjipe tap for Sarpsborg 08. Greier de det foran entusiastiske bortefans i Mjøndalen? Svaret får vi søndag.

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 Eliteserien
📅 26. serierunde
🏟 Consto Arena
⌚ 17.00
👨‍⚖️ Sigurd Smehus Kringstad
📺 Discovery + og Eurosport Plus
 

Kort om Viking

📝Viking hadde en kjempemulighet til å skaffe seg en luke ned til Rosenborg og legge press på Molde da Sarpsborg 08 gjestet SR-Bank Arena forrige helg. Men det gikk ikke helt etter planen. Sarpsborg 08 spilte en meget god bortekamp, lå lavt og var kyniske, og tok med seg alle tre poengene hjem. Med det var rekken på fire strake seire brutt.

Til tross for dette er Viking fortsatt et av Eliteseriens store formlag, og på de 22 siste seriekampene – altså siden forrige møte med Mjøndalen – er det kun Bodø/Glimt som har tatt flere poeng enn De mørkeblå.

🔥 Veton Berisha står med 18 scoringer så langt i år. Joe Bell har flest målgivende med sine syv.

🟨 Joe BellRolf Daniel Vikstøl, Kevin Kabran, Gianni Stensness og Kristoffer Løkberg er ett gult kort unna karantene. Viking har flest gule kort i Eliteserien med sine 45. 

Fredrik Torsteinbø er ute med skade.

🔙 Da lagene møttes på SR-Bank Arena tidligere i sesongen, endte det 2-1 til Viking etter at scoringer av Harald Nilsen Tangen og Zlatko Tripic bidro til å snu oppgjøret.

Fem siste:
🔴 Viking - Sarpsborg 08 1-2
🟢  Brann - Viking 0-2
🟢 Viking - Lillestrøm 5-1
🟢  Strømsgodset - Viking 0-1
🟢  Viking - Sandefjord 2-1
 

Kort om Mjøndalen

📝 Siden Mjøndalen gjestet SR-Bank Arena i mai, har bruntrøyene kun vunnet to seriekamper – på 22 forsøk. Det har satt dem i en meget utsatt posisjon med tanke på nedrykk, og laget ligger nå helt sist med ti poeng opp til sikker grunn.

Det beste Mjøndalen kan håpe på, er kvalikkplassen. Den har Stabæk for øyeblikket. Men det er kun to poeng opp. Derfor kan vi nok forvente oss et heltent, desperat og altofrende Mjøndalen-lag søndag. Og hvis vi ser på resultatet fra deres forrige hjemmekamp, ser vi hva Vegard Hansens gutter er kapable til.

🔥 Lars Olden Larsen er lagets toppscorer med syv mål. Martin Ovenstad har flest målgivende med sine fire.

Stian Semb Aasmundsen soner karantene.

Fem siste:
🟠 Odd - Mjøndalen 2-2
🟢 Mjøndalen - Kristiansund 5-0
🔴 Tromsø - Mjøndalen 1-0
🔴 Haugesund - Mjøndalen 7-0
🟠 Mjøndalen - Brann 1-1
 

BILLETTER TIL DE RESTERENDE HJEMMEKAMPENE FINNER DU HER

Annonse fra Eliteserien: