170A4147

Flere seriekamper spikret

Tirsdag fikk vi tidspunkt og TV-oppsett for 4. - 7. serierunde, samt terminlisten for resten av sesongen. Og det går mot litt av en sesonginnspurt på hjemmebane! (Foto: Sander Selsvik Jacobsen)

Annonse:

Runde 1 til 7 er spikret

Eliteserien starter igjen 16. juni, og nylig ble de tre første serierundene presentert. Nå er også de øvrige 27 rundene klare. I runde 4 til 7 er TV-kampene også klare, mens fra runde 8 avventer man situasjonen for internasjonale kamper.

– For Eliteserien kommer vi nå med runde 4-7 samtidig som vi presenterer resten av spilleplan uten å datofeste. Dette er fordi vi ønsker å avvente hva UEFA gjør med kvalifiseringene til Champions Legaue og Europa league neste år samt internasjonale perioder for landslag høsten 2020. Dersom UEFA endrer sin kvalifisering vil det kunne frigjøre flere spilledager for oss, dager vi ønsker å bruke for å redusere noe av belastningen i sommer samt eventuelt slutte serien tidligere en planlagt. UEFA har planlagt et styremøte den 17 juni som forhåpentligvis vil gi oss noen svar, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Viking starter som kjent sesongen med hjemmekamp mot Bodø/Glimt (16.6). Så ventet Brann i Bergen (21.6) og Mjøndalen hjemme (24.6)

Etter hjemmemøtet med Mjøndalen går turen til hovedstaden for å prøve å gjenskape fjorårets 4-0-seier. Kampen mot Vålerenga går lørdag 27. juni klokken 20.30 og vises på TV Norge.

I 5. serierunde kommer Sandefjord til Stavanger. Den kampen spilles onsdag 1. juli klokken 18.00. I runden etter er det lørdagskamp i Kristiansand, når vi møter Start 4. juli klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Norge.

Odd er gjester på SR-Bank Arena 12. juli. Kampen har avspark klokken 18.00 og vises på Dplay.

De store publikumskampene kommer på tampen

Resten av kampene har ikke fått fastsatt dato og klokkeslett. Men under ser man terminlisten.

Når det vil være mulig å slippe publikum inn på kampene, er ennå uvisst. Men hjemmekampene mot Haugesund, Rosenborg, Start, Brann og Vålerenga, som tradisjonelt sett er de kampene som trekker flest tilskuere, er de fem siste hjemmekampene vi har. Det gir håp om noen virkelige godbiter for publikum på tanpen av sesongen.

Runde 8-30

Runde 8: Molde borte
Runde 9: Haugesund borte
Runde 10: Sarpsborg 08 hjemme
Runde 11: Rosenborg borte
Runde 12: Kristiansund hjemme
Runde 13: Aalesund borte
Runde 14: Stabæk hjemme
Runde 15: Strømsgodset borte
Runde 16: Molde hjemme
Runde 17: Kristiansund borte
Runde 18: Aalesund hjemme
Runde 19: Mjøndalen borte
Runde 20: Strømsgodset hjemme
Runde 21: Odd borte
Runde 22: Haugesund hjemme
Runde 23: Stabæk borte
Runde 24: Rosenborg hjemme
Runde 25: Sarpsborg 08 borte
Runde 26: Start hjemme
Runde 27: Brann hjemme
Runde 28: Sandefjord borte
Runde 29: Vålerenga hjemme
Runde 30: Bodø/Glimt borte

 

Annonse fra Eliteserien: