Flere landslagsdebutanter

Troppene til G15- og G16-landslagets kommende samlinger er tatt ut. Der finner vi flere Viking-spillere.

Onsdag kom første uttak til G15-landslaget. Viking-spillerne Andreas Tveiten (moderklubb Varhaug) og Morgan Marvik (moderklubb Vardeneset) er tatt ut og reiser med det til Lillestrøm i høstferien. Der skal det spilles to internkamper.

– Samlingen i Porsgrunn var viktig for å få en god oversikt over kandidatene til 2005-landslaget. Nå skal vi ta neste steg med en mindre tropp og treningssamling i Lillestrøm. Det blir ingen landskamp, men vi skal sørge for at vi starter denne samlingen med å skape et slagkraftig lag for veien videre mot kvalikkamper neste år, sier landslagsstrener Gunnar Halle til fotball.no

I tillegg kom i går uttaket til samling for G16-landslaget på Gardermoen, også der er Viking representert med to spillere; Kristoffer Forgaard Paulsen (moderklubb Viking) og Vetle Haug Espevoll (moderklubb Jarl).

G16-landslaget skulle egentlig spilt EM-kvalifisering i Østerrike i oktober. Det blir det dessverre ikke noe av.

– Koronaen har ført til en annen situasjon, men en situasjon vi skal utnytte best mulig. De fleste land har ikke samlingen, men vi får samlet oss nå. Det er vi veldig takknemlige for. Vi skal være best mulig forberedt til EM-kvalifiseringen når den en gang kommer, sier G16-landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no

For Andreas, Morgan og Vetle er dette første gang de er med på samling. Godt jobbet til alle sammen! Gratulerer så mye og lykke til.

Annonse fra Eliteserien: