Flere av våre akademilag videre i NM

Flere av våre akademilag går en spennende høst i møte. To av lagene har tatt seg videre i NM og nærmer seg for alvor en finaleplass. (Foto: Fredrik Refvem, Stavanger Aftenblad)

Gårsdagens 3-2 seier over Strømsgodset gjør at Vikings G16-lag skal spille semifinale i NM G16. Der møter de enten Rosenborg, Brann, eller Sandefjord/Stabæk.

Kvartfinalen ble en jevnspilt fotballkamp. Viking tok ledelsen etter 27 minutter ved Erik Elias Frøland Ingebrethsen. Strømsgodset utlignet til 1-1 drøye 10 minutter senere, et resultat som stod seg til pause.

Da klokka nærmet seg 50 minutters spill gikk Viking igjen opp i ledelsen. Etter et godt forarbeid av Sondre Tveiten, der Tveiten til slutt får lagt inn i feltet, setter en presset Strømsgodset-spiller ballen i eget mål. Det står da 2-1 til Viking. Ledelsen stod seg ikke lengre enn et par minutter før Strømsgodset-spiller Andre Stavås utlignet med sitt andre mål for dagen til 2-2.

Det stod uavgjort frem til 71 spilte minutter. Daniel André Helle setter så ballen i mål og sender Viking opp i en 3-2. Strømsgodset klarer aldri å komme tilbake etter å ha havnet under for tredje gang. Kampen ender derfor med 3-2 seier til våre gutter. Det betyr avansement til semifinale i NM og det gjenstår kun et hinder før en potensiell finale. Motstander og tidspunkt for semifinale vil først bli avklart etter at siste kvartfinalekamp mellom Sandefjord og Stabæk er spilt. Den kampen spilles søndag 17.september.

Ny viktig NM-kamp for G19

Kommende onsdag er det duket for en ny kvartfinale i NM på SR-Bank Arena. Etter 2-0 seier borte mot Bryne, møter vårt G19-lag Sandnes Ulf. Kampstart er kl: 18.00 og vi håper så mange som mulig legger turen innom Jåttåvågen for å heie våre gutter frem. Inngang 2 er åpen for publikum.