Finalehelg for Viking Esports

Denne helgen skal klubbens e-sportutøvere i aksjon både i eSerien-sluttspill og i Telialigaen-finale.

Annonse:

Sluttspill i eSerien

Seriespillet i Atibox eSerien er unnagjort for denne gang. De seks øverste lagene gikk direkte inn i sluttspillet, mens de to vinnerne av playoffrunden som ble spilt torsdag kveld fikk de siste sluttspillplassene.

For Viking venter Tromsø i kvartfinalen lørdag kveld, et lag Chris-André Skogland og Sondre Voktor slo 6-1 i runde 12 av seriespillet. Gutta kjører sin vanlige taktikk, hvor Skogland spiller første kamp og Voktor andre, men har registrert at Tromsø har byttet rekkefølge for spillerne i håp om at kanskje det kan føre til avansement.

– Vi skal sørge for at det ikke skjer, forsikrer Voktor oss om.

Sterk sesong

Viking endte til slutt på tredjeplass i Altibox eSerien, like bak de to forhåndsfavorittene. Før sesongen startet ble De mørkeblå trukket frem som outsidere til en topplassering, noe de to kompisene, som også har spilt på landslaget sammen, har levd godt med.

Fra sin posisjon som underdogs har de scoret nest flest mål i serien og vunnet 12 av 16 kamper. Sondre Voktor stakk også av med den gjeve toppscorertittelen.

– Jeg synes det er helt rått å bli toppscorer, og det er noe jeg setter veldig høyt, sier en stolt Voktor og trekker frem samarbeidet med lagkompis Skogland.

– Dette kommer av et godt samarbeid gjennom sesongen med Chris, slik at jeg har fått spilt FIFA på min måte. Han har alltid backet meg når jeg har tatt vanskelige valg.

Har blitt tatt godt imot i Viking

Voktor representerte Ranheim i de to første sesongene av eSerien, men signerte for Viking tidligere i år. Dette blir hans andre sluttspill. For Vikings del er det snakk om det første, etter at man har røket ut i gruppespill og playoff de to foregående sesongene.

Mye av grunnen til at det ble tredjeplass i serien og kvartfinaleplass, ligger nok i det gode samarbeidet de to lagkameratene har. Skogland, som er inne i sin tredje sesong for klubben, sa for noen uker siden følgende:

– Samarbeidet jeg og Sondre har er så å si perfekt, jeg kunne ikke fått en bedre lagkamerat, og ville heller ikke hatt en annen. Vi er veldig gode kompiser, noe som jeg tror har veldig mye å si. Vi pusher hverandre hele tiden til å bli bedre, og vi vil at den andre skal lykkes, noe som jeg tror kanskje er sjeldnere enn man skulle tro. 

Voktor er av samme oppfatning, og skryter samtidig av oppholdet og folkene i Viking.

– Jeg har blitt godt tatt imot av alle i Viking, spesielt min manager Benjamin Tengs og Eirik Henningsen, to veldig viktige personer for min egen del. Og så har vi min lagkamerat, Chris. Han har vært den viktigste støttespilleren gjennom sesongen så langt. Et unikt vennskap, forteller Voktor.

Det er nå alvoret og virkelige moroa begynner

Spillerne samles på sine egne lags stadioner under sluttspillet, noe som betyr at Viking vil spille fra SR-Bank Arena lørdag kveld. Dette var noe man i utgangspunktet gjorde også under seriespillet, men grunnet strenge smitteverntiltak i forbindelse med koronautbruddet, valgte man å gjennomføre det slik at hver utøver spilte hjemmefra. Nå får spillerne endelig anledning til å samles, noe det settes pris på.

– Jeg synes det er mye bedre å samles og spille kampene som et lag, enn å sitte hjemme, sier Voktor.

Koronautbruddet førte egentlig til at eSerien ble lagt ned. Hovedsponsor EA trakk seg, og med dem forsvant pengepremier og offisielle poeng. Etter litt frem og tilbake ble det bestemt at man startet opp igjen, men da som en vennskapsturnering. Det betyr på ingen måte at det ikke er prestisje i å vinne.

– Selv om dette har blitt en vennskapsturnering, er det mye heder og ære som kommer av å vinne eSerien. Jeg tror alle lagene kommer til å gjøre sitt beste for å nå helt til toppen, og tror det kommer til å bli god temperatur, underholdning og stemning når sluttspillet sparkes i gang, sier Voktor før han avslutter: 

– Jeg og Chris skal gjøre alt for å vinne. Vi håper på støtte fra alle store og små Viking-fans, slik at vi kan ta seieren hjem til Stavanger!

Kvartfinalen vises på Viking Esports Twitch-kanal fra kl.18.00.

Finale i Telialigaen

Søndag klokken 15.00 er det duket for finale i League of Legends. Her møter Viking Nordavind, det eneste laget som kom foran på tabellen. Når det er sagt, Viking gikk ubeseiret gjennom seriespillet, og var faktisk det eneste laget som slo Nordavind i serien. 

I semifinalen slo Viking Domino 3-0, etter overbevisende spill.

– Kampen går veldig som forventet, vi hadde budsjettert med ett tap med tanke på hvordan seriekampen gikk. Vi henter dog inn den tredje kampen på ren shotcalling og ekstremt god bruk av «flashtimers». Etter den første matchen ble vi enig om at vi ikke skulle vise alle triksene vi hadde i ermet, som betyr at vi har klart å holde en del strategier skjult for Nordavind, fortalte lagkaptein Håkon "Koolberg" Solberg til gamer.no etter at finaleplassen var sikret.

Ekspertene spår en jevn finale, og tror man ender opp med å spille alle fem kampene i best av fem-serien. Telialigaens League of Legends-kommentatorer, Julian «DogSledder» Nash og Kristian «Sangopan» Heggland, tror begge på en knepen Nordavind-seier.

Hos Viking tror man ikke seieren over Nordavind i seriespillet vil ha noe å si for det som skal skje i finalen. Målet for Viking er uansett krystallklart.

– Nordavind er en stor klubb, og spillerne de bruker i Telialigaen er stort sett semi- eller helprofesjonelle. Det er nok grunnen til at de blir sett på som favoritter før oppgjøret. I Viking er vi drevet av indre motivasjon, og hele sesongen har vi kun hatt ett mål; slå Nordavind. At vi slo dem i den ordinære sesongen har ingenting å si, da spilte de med et B-lag som ikke kan sammenlignes med dette, sier Vikings Håkon «Koolberg» Solberg til gamer.no.

Les fyldig finalesak på gamer.no

Finalen spilles søndag klokken 15, og vises gratis på TV2 Sumo for alle som er interesserte.

Anbefaler alle å følge med

Både lørdagens kamper og søndagens finale vil være mulig å få med seg for de interesserte. Eserien vises på Twitch og Dplay, mens Telialigaen går på TV2 Sumo. Begge deler er gratis.

Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, følger ivrig med når Viking Esports er i aksjon. Henningsen sier han er imponert over det lagene har fått til, med sluttspill og finaleplass, og han ser frem til helgens kamper. 

– Jeg har fått med meg det meste så langt, og jeg kan anbefale alle å gi det en sjanse. Det er utrolig spennende, sier han.

Da er det bare å benke seg foran skjermen og heie på Viking!

 

Annonse fra Eliteserien: