Farvel til 2. divisjon - sesongen ble avsluttet med seier

En Viking-debut og ny tremålsseier. Nok en gang viste bredden i troppen seg som en stor styrke, da sesongen ble avsluttet med borteseier mot Herd.

Annonse:

HERD - VIKING 1-4

– Dette var en kamp hvor vi strevde litt med. Vi hadde en ny formasjon og et ganske nytt lag, så vi slet litt med å få spillet til å flyte. Men at vi vinner 4-1 på en litt dårlig dag sier mye om laget.

Det sier Iben Robertsen etter serieavslutningen mot Herd som endte med 4-1-seier på bortebane.

Hun scoret det første målet i årets siste kamp, og valgte å feire med en liten hilsen til avtroppende keepertrener Dino Serdarevic.

– Jeg hadde avtalt å feire for ham, Dino betyr veldig mye for meg og vi kommer til å savne ham masse. Ingen kan erstatte ham, sier hun.

Elleve på rad

Formasjonen var annerledes fra tidligere og endret fra 4-3-3 til trebackslinje. I tillegg var det flere endringer i startelleveren sammenlignet med tidligere. 

Likevel viste våre mørkeblå nok en gang den sterke bredden i troppen, da den ellevte strake seieren var et faktum.

– Det er deilig med elleve seire på rad. Det sier ganske mye om laget at vi vinner på denne måten selv om det er en del endringer og en del spillere som ikke har så mange minutter fra start. Det var en god avslutning på 2. divisjon. Nå er vi klare for å teste oss i 1. divisjon, sier Robertsen.

En kruttsterk sesong og en svært imponerende høst er ved veis ende. 26 kamper er blitt spilt med en imponerende målforskjell på 83-11. 13 av 14 kamper er blitt vunnet i løpet av høsten, med en målforskjell på 53-4.

Avstanden ned til opprykkskonkurrent Molde endte til slutt på elleve poeng.

Løsnet mot slutten

Det sto 0-0 til pause på Amfi Moa Stadion etter en ganske sjansefattig 1. omgang, men tok ikke mange minuttene av 2. omgang før Robertsen til slutt pirket ballen i mål fra kloss hold.

Herd responderte imidlertid raskt og utlignet ikke mange minuttene etterpå.

Så satte Oda Stornes Stålesen inn 2-1 og sørget for ledelse med et skudd innenfor 16-meteren, før kaptein Nora Heggheim stanget inn 3-1 etter et hjørnespark.

På overtid satte Karen Rygg Ims punktum da hun alene med keeper økte til 4-1.

PS: I 2. omgang fikk også Emma Milne sin Viking-debut da hun kom inn som venstreback. 17-åringen er lillesøster til Kristina Milne.

Kampfakta

Herd - Viking 1-4 (0-0)

AMFI Moa Stadion

26. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Mål: 0-1Iben Robertsen (53), 1-1 Ellen Tafjord (64), 1-2 Oda Stornes Stålesen (78), 1-3 Nora Heggheim (82), 1-4 Karen Rygg Ims (90)

Lagoppstilling: Sannah Kvia - Ina Kristoffersen, Helle Aune, Hannah Handeland - Gina Ødegaard, Mari Indrebø, Sara Sekse Johannesen, Iben Robertsen, Elise Martinsen - Hanne Sæthre Jakobsen, Kajsa Pettersen

Benyttede innbyttere: Emma Milne, Nora Heggheim, Karen Rygg Ims, Vilde Bakke-Andersen og Oda Stornes Stålesen.

Annonse fra Eliteserien: