Får slippe inn flere tilskuere

Grensen for antall tillatte tilskuere på eliteseriekamper har økt fra 200 til 600. Slik fordeles billettene.

Endelig flere tilskuere

Fra sesongen startet 16. juni og frem til nå har det kun vært tillatt med 200 tilskuere på kampene i Eliteserien, da dette har vært regjeringens grense for utendørs arrangement. Onsdag for snart to uker siden kom statsminister Erna Solberg med en gladnyhet da hun og regjeringen oppjusterte dette antallet til 600 tilskuere, gjeldende fra og med 12. oktober.

Dette gjør at det nå blir mulig for enda flere å se De mørkeblå denne sesongen. Og håpet er at alle sesongkortholderne skal ha fått muligheten til å få med seg en kamp i løpet av sesongen.

Hjemmekampene som gjenstår er i tillegg noen skikkelige godbiter. Først ut er det Rogalandsderby mot Haugesund. Så kommer Rosenborg, Start og Brann på besøk, før Vålerenga er gjester til sesongens siste kamp på SR-Bank Arena like før jul.

De 600 billettene fordeles på følgende vis:

  • 200 til samarbeidspartnere
  • 300 til sesongkortholdere
  • 100 til Felt O

Lover god stemning

Felt O har foreløpig kun vært til stede samlet under kampen mot Molde. Da fikk de benytte seg av samtlige 200 billetter. Den kampen lagde de vanvittig mye liv, og de bidro til å skape en fantastisk ramme rundt oppgjøret både for spillerne og TV-seerne. I etterkant har klubben fått flere henvendelser fra folk som ønsker at Felt O skal benyttes seg av flest mulig billetter, slik at det blir best mulig stemning under kampene.

Grei kok på tribunen da Felt O var tilbake under kampen mot Molde. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Grei kok på tribunen da Felt O var tilbake under kampen mot Molde. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

I samråd med samarbeidspartnerne, de største aksjonærene og sponsorrådet, har det derfor blitt besluttet at Felt O får disponere hundre billetter til hver kamp fremover. Det betyr likevel ikke at vi får se dem på kamp sånn helt uten videre.

– Vi er veldig klar på å komme tilbake, men står på alle eller ingen prinsippet. Klubben er positiv til at dette løser seg, og det samme er vi, sier Roar Åkerlund, leder i VikingHordene og talsmann for Felt O.

De ønsker ikke å ha loddtrekning eller å måtte velge ut hundre heldige blant sine 350 medlemmer, noe de har vært tydelige på hele sesongen.

– Et supporterfelts oppbygging er komplekst, og det er totalen som gjør oss bra, slår Åkerlund fast.

Feltet vil nå kjøre en påmelding for sine medlemmer, for å få oversikt over hvor mange billetter de behøver til hver kamp for at alle som vil kan komme. Så vil tiden vise om det lar seg gjøre.

For sesongkortholderne vil det bli foretatt trekning på samme måte som tidligere i sesongen. Skulle noen av dem som blir trukket ut ønske å gi sin billett til Felt O, slik mange allerede har ytret ønske om, vil dette selvsagt være mulig.

– Dersom vi kommer, kan vi love god stemning. Ingen må tro annet enn at vi gleder oss til å komme på kamp igjen! understreker Åkerlund.

Supporternes uttalese kan leses i sin helhet under.

Første hjemmekamp med 600 tilskuere blir Rogalandsderbyet mot Haugesund 25. oktober. Det er bare å begynne å glede seg!

 

 

Annonse fra Eliteserien: