Slo nok en gang tilbake

(Molde - Viking 2-2) Tre scoringer i løpet av noen elleville minutter sørget for poengdeling på Aker stadion søndag kveld. Nå venter gjenåpningsfest på SR-Bank Arena førstkommende lørdag.

Annonse:

Kom tilbake igjen

– Sterkt å komme tilbake igjen, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Eurosport etter å nok en gang ha sett laget sitt kjempe seg tilbake etter å ha havnet under.

For det var Molde som tok ledelsen i søndagens kamp. Ti minutter før pause. Lagene gikk i garderoben på 1-0. Etter hvilen kjørte hjemmelaget på og var farlig nære å øke ledelsen.

Så utlignet Viking, bare for å se Molde ta tilbake ledelsen like etter.

"Batty" fortalte etter kampen at han var irritert på situasjonen i forkant av 2-1, hvor David Brekalo gikk i bakken og det kunne se ut som han skulle hatt frispark.

Uansett ordnet innbytter Shayne Pattynama ny utligning like etter det igjen, og sørget for at det ble 2-2 i rosenes by.

Viking stilte med et nykomponert forsvar, hvor Gianni Stensness, David Brekalo og Viljar Vevatne spilte i en trebackslinje. "Batty" var fornøyd med hvordan det fungerte med tre stoppere, og skrøt av Brekalo og Stensness, som fortsatt er relativt ferske.

– Og så får Shayne nok et sinnsykt godt innhopp som vingback, avsluttet Aarsheim.

Forsvarsendringer

Viking-trenerne gjorde flere endringer i startelleveren før møtet med Molde. Samúel Fridjónsson erstattet Kristoffer Løkberg som måtte være igjen hjemme etter en smell han pådro seg i onsdagens 3-1-seier over Rosenborg.

I tillegg kom både David Brekalo, som ble matchvinner forrige gang lagene møttes, og Yann-Erik de Lanlay inn.

– Det går rett og slett på energi. At vi er et Viking-lag som har den energien som er nødvendig for å konkurrere mot Molde, sa Bjarte Lunde Aarsheim om byttene og pekte på det tøffe kampprogrammet med tre av landets beste lag på menyen den siste uken.

Viking-trenerne Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen gjorde endringer i forsvaret. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Med Sebastian Sebulonsen og Rolf Daniel Vikstøl ute, gikk Viking ut med en trebackslinje bestående av Stensness, Brekalo og Vevatne. På vingbackene fant vi "Yanni" og og Kabran.

"Batty" lovet et offensivt Viking-lag i Eurosport-intervjuet før kamp. Viking la seg ikke bakpå i starten, men måtte likevel se hjemmelaget ta styringen og skape de første sjansene.

Gunnarsson-redning

Molde ga fra seg serieledelsen forrige uke da de spilte 1-1 mot Vålerenga. Med seier over Viking ville de legge press på Bodø/Glimt som ikke spilte før senere for kvelden. Noe Molde-spillerne så ut til å ha ambisjoner om å gjøre.

Etter et par småsjanser, kom kampens første store da vi nærmet oss et kvarter. Molde slo inn fra høyre, og inne foran mål avsluttet Ohi Omoijuanfo fra fem meter. Da viste Patrik Gunnarsson klasse med en meget god reaksjonsredning og avverget scoring imot.

Midtveis i omgangen fikk Viking en god kontringsmulighet da Zlatko Tripic fant Harald Nilsen Tangen motsatt. Veton Berisha kom på løp i hundre og nitti og Viking var to mot én. Dessverre fikk Nilsen Tangen en dårlig berøring og Martin Linnes fikk ryddet unna.

Ikke lenge etter prøvde Tripic seg fra laaaangt hold da han så at Moldes keeper var et stykke hjemmefra. Men skuddet gikk like til side for mål.

Det obligatoriske baklengsmålet

Etter en periode med noen småfarlige tendenser fra Vikings side, gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Birk Risa slo inn fra venstre. På bakre stolpe raget Ola Brynhildsen høyest. Han headet tilbake, og på motsatt stolpe sto Eirik Ulland Andersen nærmest inne på strek og nikket/skuldret ballen i mål.

Molde tok ledelsen ved Eirik Ulland Andersen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Viking gikk rett i angrep etter scoringen og Yann-Erik de Lanlay fikk seg en brukbar mulighet da han skjøt fra skrått hold og keeper måtte slå til hjørnespark.

Men også Molde hadde sine sjanser foran Patrik Gunnarssons mål. Nærmest scoring kom Ohi Omoijuanfo da den islandske målvakten feilberegnet og Molde-spissen headet utenfor på nærmest åpent mål.

Vertene best i gang

Viking hadde før kampen tatt 21 poeng etter å ha havnet under. Og så ledet jo Molde 2-0 halvveis da lagene møttes i Stavanger for litt siden, og det endte jo bra. Så det var ingen slagen gjeng som løp ut til 2. omgang.

Men det var Molde som fikk initiativet innledningsvis, og de skapte også noen saftige sjanser – som de heldigvis misbrukte.

Vikings første mulighet etter pause kom da Zlatko Tripic satte et frispark fra 20 meter like over.

Veton Berisha ble etter hvert erstattet av Shayne Pattynama. Det førte til at Kevin Kabran ble flyttet opp som spiss. Og like etterpå fikk svensken en kjempesjanse

Kabran fikk ballen i god posisjon og dro seg forbi en Molde-forsvarer før han satte ballen over mål. Dette skulle vise seg å bare være en forsmak på det vi hadde i vente.

Elleville minutter

Først utlignet Viking i det 70. spilleminutt. Joe Bell fant Samúel Fridjónsson med en utsøkt ball, og islendingen fikk sneket den forbi Moldes keeper.

Samúel Kári Friðjónsson dytter inn 1-1. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Så fikk Ohi Omoijuanfo tid og rom nok til å enkelt sende Molde tilbake i ledelsen bare minuttet etterpå, etter at David Brekalo falt (eventuelt ble hektet) i det Ohi ble spilt gjennom.

Men det endte ikke der. Viking gikk rett fra avspark og i angrep. Harald Nilsen Tangen sendte Kevin Kabran gjennom. Kabran slo inn foran mål, og der kom innbytter Shayne Pattynama og satte inn sin andre eliteseriescoring – kampens tredje på drøye to minutter!

Flere mål ble det ikke på Aker stadion. Dermed endte det 2-2, og Viking beholder 6. plassen.

Nå venter Sandefjord hjemme førstkommende lørdag. Den kampen går uten koronarestriksjoner, og for første gang siden 2019 kan vi fylle opp hele SR-Bank Arena!

Billetter til Sandefjord-kampen finner du her

Kampfakta

20. serierunde, Eliteserien
Søndag 26. september kl. 18.00, Aker stadion
Molde - Viking 2-2 (1-0)

Viking: Patrik Gunnarsson – Gianni Stensness, David Brekalo, Viljar Vevatne – Yann-Erik de Lanlay (Sebastian Sebulonsen 77'), Harald Nilsen Tangen, Joe Bell, Samúel Fridjónsson (Rolf Daniel Vikstøl fra 89'), Kevin Kabran (Mai Traore fra 89') – Veton Berisha (K) (Shayne Pattynama fra 66'), Zlatko Tripic

Benk: Arild Østbø, Sondre Bjørshol, Sebastian Sebulonsen, Shayne Pattynama, Rolf Daniel Vikstøl, Simen Kvia-Egeskog, Mai Traore

Molde: Andreas Linde – Martin Linnes (Erling Knudtzon fra 84'), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Birk Risa (Kristoffer Haugen fra 61') – Martin Ellingsen (Sivert Mannsverk fra 61'), Etzaz Hussain – Eirik Ulland Andersen, Magnus Wolff Eikrem, Ola Brynhildsen (Rafik Zekhnini fra 84') – Ohi Omoijuanfo

Benk: Alex Craninx, Kristoffer Haugen, Emil Breivik, Magnus Grødem, Erling Knudtzon, Sivert Mannsverk, Rafik Zekhnini

Mål av: 1-0 Eirik Ulland Andersen (34'), 1-1 Samúel Fridjónsson (70'), 2-1 Ohi Omoijuanfo (71'), 2-2 Shayne Pattynama (72')