Et hederlig forsøk, men overmakten seiret: – En god figur

– Denne kampen kommer godt med for framtiden, sier hovedtrener Magnus Meling.

Annonse:

VIKING - ÅSANE 0-2

– Det var kjekt å se hvor vi står i forhold til et Toppserie-lag. Vi gjorde en god figur og var opptatte av å sjokkere Åsane med vårt presspill, måten vi bruker ballen på og måten vi står sammen som et lag på. Tidvis klarte vi det, konkluderer hovedtrener Magnus Meling.

Onsdag ettermiddag var det duket for et spennende oppgjør i cupen da Toppserie-laget Åsane var motstander i 2. runde.

To divisjoner skiller lagene, likevel var det tidvis meget gode tendenser og i store perioder klarte vi å vise hva som bor i oss på vårt beste.

Åsane ble imidlertid for sterke og vant til slutt 2-0.

– Vi hadde et håp om å møte et Toppserie-lag i cupen, og det gjorde vi. Så får vi prøve igjen neste år og se om vi kan ta oss enda lenger. Det viktigste var å gi Åsane en real kamp og få mange gode læringssituasjoner. Det følte jeg vi fikk, og denne kampen kommer godt med for framtiden, sier Meling.

Han får støtte fra Hanne Sæthre Jakobsen.

– Jeg synes det var en ganske jevnspilt kamp og at vi gjorde det greit. Vi lå litt lavt i 1. omgang og stanget litt, men i 2. omgang spilte vi mer vårt spill, sier Sæthre Jakobsen som like før kampstart fikk ekstra oppmerksomhet.

Hun mottok da en drakt etter å ha spilt 100 kamper for klubben i helgen mot Tiller. Hun er den første spilleren på kvinnesiden til å gjøre det i Viking.

– Det er veldig kjekt å ha spilt 100 kamper for Viking, jeg er veldig stolt over det. Så det var veldig stas å få den utmerkelsen, sier hun.

DSC01985.jpg
Hanne Sæthre Jakobsen har nå spilt 100 kamper for Viking. Foto: Alexander Larsen

Tidlig ledelse

Ikke mer enn seks minutter var spilt da Åsane gikk opp i ledelsen, da Milena Kokosz satte ballen via stolpen og inn og sørget for 1-0 til bortelaget.

Begge lag hadde sine perioder i den første omgangen, og Nora Heggheim var nær å sette inn utligningen etter et hjørnespark, mens Sæthre Jakobsen hadde flere skuddforsøk.

Til pause var stillingen derimot fortsatt 1-0, men etter 63 minutter doblet en tidligere Viking-spiller ledelsen for Åsane. 

Innbytter Kaja Karlsen scoret bare sekunder etter å ha kommet inn da hun plasserte ballen sikkert i mål.

Flere scoringer ble det ikke, men allerede lørdag er det ny kamp på SR-Bank Arena når Frigg er motstander klokken 12.

Kampfakta

2. runde, NM

Lagoppstilling: Emma Jönsson - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Hannah Handeland, Sara Sekse Johannesen - Oda Stornes Stålesen, Nora Heggheim - Mari Indrebø, Hanne Sæthre Jakobsen, Gina Ødegaard - Sanne Lekven

Benyttede innbyttere: Elise Martinsen, Helle Aune, Kajsa Pettersen, Camilla Rettedal og Iben Robertsen

Mål: 0-1 Milena Kokosz (6), 0-2 Kaja Karlsen (63)

Annonse fra Eliteserien: