VIKeSportFIFA

Esport-gutta gjorde rent bord

Altibox eSerien er i gang igjen, og for en start det ble for våre FIFA-gutter. Også i Telialigaen har Viking eSport hevdet seg.

Annonse:

Nytt format

Forrige uke startet tredje sesong av eSerien, hvor det konkurreres i FIFA, og som i de to foregående sesongene er Viking med også i år. Nytt av året er at man i stedet for å samles på et sted for å avvikle de ulik rundene, nå spiller kampene fra egne hjemmebaner. Altså spiller Viking sine kamper på SR-Bank Arena, mens f. eks. Brann sitter i sine lokaler.

Nytt er også formatet, som fra i år av blir et rent ligaformat, slik vi kjenner fra f. eks. Eliteserien, for de innledende rundene. Så avsluttes det hele med playoff og finaler i starten av mai.

Totalt er 17 lag med og kjemper om premiepengene, som for vinnerlaget vil bety 120 000 kroner.

I år vil det også være mulig å streame kampene på Twitch, i tillegg til Dplay. Her blir det mulighet til å fyre løs med meninger i kommentarfeltet, komme med påstander og stille spørsmål til programlederne.

Les mer: Alt om sesong 3 av Altibox eSerien

Leverte fra start av

Chris-André Skogland er fortsatt en del av Viking-laget. Med seg i år har han fått Sondre Voktor.

I første runde slo de Brann 2-1 sammenlagt. Etter 0-0 i første kamp, fulgte Sondre opp med en herlig 2-1-seier i andre. Neste motstander ut var Kongsvinger.

Chris-André vant første kamp 2-1, mens Sondre spilte uavgjort 1-1. Dermed 3-2 sammenlagt og full pott etter to runder.

I tredje runde ventet Øygarden. Der ble det rikelig med scoringer, og Viking vant til slutt 8-4 sammenlagt.

– Det var kjempegodt å komme i gang med kompetitiv FIFA igjen. Ekstremt stort å få representere Viking for første gang, en klubb med mye stolthet. Og det var herlig å få score to mål i debuten, sa Sondre til Gamer.no.

I fjor spilte Sondre for Ranheim, mens Chris-André hadde Henrik Bjørøen som lagkamerat i Viking. Basert på de første tre rundene kan det se ut som de nye lagkameratene har funnet tonen allerede.

– Det var helt nydelig å samarbeide med Chris-André. Vi har trent hardt sammen, og det fikk vi vist i dag. Vi håper vi kan fortsette å levere, vi vil vise det vi kan og gleder oss til resten av sesongen, avsluttet han.

Sondre Skandsen, som sammen med Johan Færaas leder sendingene på Twitch og Dplay hver torsdag, tok med Viking som en av de positive overraskelsen etter de første tre rundene.

"Vi så på Jerv, Vålerenga og Sandefjord som de tre store lagene før første runde. Etter den første torsdagen med FIFA i sesong 3, kan vi trygt ta med Viking i favorittgruppa! Tre strake seire, 13 scorede mål og tredjeplass på tabellen er meget bra levert av Voktor og Skogland.

De slår altså Brann og Kongsvinger med Bergstrøm og Kovaci, før de deretter cruiser inn til en siste seier mot Øygarden. Brann og Kongsvinger er meget gode lag. Husk at både Erland på Brann og Bergstrøm i Kongsvinger begge har vært i finaler i hver sin sesong tidligere.

Sondre Voktor og Chris-André Skogland blir absolutt å regne med denne sesongen!"

Seirene gjør at Viking ligger som nummer tre. Torsdag er det duket for ny runde.

Tok stor skalp

I Telialigaen, hvor Viking konkurrerer i League of Legends, fikk vi også servert et strålende resultat. Søndag kveld møtte nemlig Viking storfavoritt og ubeseirede Nordavind, og Håkon "Koolberg" Solberg og co påførte den regjerende seriemesteren deres første poengtap for sesongen da de slo til med en 2-0-seier.

– Det var en sinnsykt bra dag for Viking sitt makrospill. Det føltes ut som om vi allerede hadde Nordavind i lomma da vi startet hvert heltevalg. Vi visste hva de ville spille og hva vi måtte gjøre mot valgene de gjorde, sa en fornøyd Solberg til Gamer.no etter seieren.

Neste kamp for Viking er mot Fact Revolution 15. mars. 

 

Annonse fra Eliteserien: