Endelig braker det løs: – Det kribler veldig

Over 11.000 mørkeblå er ventet på plass når Eliteserien 2024 sparkes i gang på SR-Bank Arena.

Annonse:

Ventetiden er over. Dagen vi alle har ventet på er her. 

Dagen der vi igjen skal samles på SR-Bank Arena for vår felles kjærlighet: Viking.

Mandag klokken 19.15 avsluttes den første runden i Eliteserien når Sarpsborg 08 kommer på besøk til Stavanger. 

Hovedkamp på TV 2 og flomlys på stadion med meldt opphold og sol. Stort bedre blir det ikke når våre mørkeblå skal sparke i gang sesongen.

Så dette bør du ikke gå glipp av!

Bli med på festen og sikre deg din billett her

– Det kribler selvfølgelig veldig. Vi gleder oss utrolig mye. Det har vært en god og lang sesongoppkjøring. Vi ser fram til å starte, telle poeng og ikke minst spille foran utrolig mange supportere, sier kaptein Zlatko Tripic før det braker løs.

– Her vi trives aller best

Fjoråret endte til slutt med 4. plass i Eliteserien. Det var en sesong som inneholdt det aller meste, med mange gode og store øyeblikk, både på hjemmebane og på bortebane.

Nå ser kapteinen frem til å ta fatt på en ny sesong med Viking, med en ambisjon om å gjøre det enda bedre.

– Det er fint å kunne starte på hjemmebane, det er her vi trives aller best. Det blir utrolig godt, påpeker Tripic. 

DSC06070.jpg
I den aller siste treningskampen ble Rosenborg slått 5-0 på SR-Bank Arena. Foto: Alexander Larsen

Treningskampene

I løpet av oppkjøringen har det vært to turer til utlandet på treningsleir. Først ut var Gran Canaria i januar, før Marbella sto for tur en måned senere.

Det er også blitt spilt en rekke kamper på SR-Bank Arena gjennom våren, så det er nok gode muligheter for at du har fått med deg noen av disse på nært hold.

Slik har resultatene vært i oppkjøringen: 

Las Palmas - Viking 0-2

Sandnes Ulf - Viking 2-2

Djurgården - Viking 1-3

Viking - KFUM Oslo (Marbella) 1-2

Viking - Moss (Marbella) 0-0

Viking - Tromsø (Marbella) 1-0

Viking - Fredrikstad 1-1

Viking - Stabæk 3-0

Viking - Haugesund 2-0

Viking - Rosenborg 5-0

– Kanskje spesielt den siste måneden har vært utrolig positiv, men progresjonen gjennom oppkjøringen har vært god. Flere spillere har hatt veldig god utvikling og vi ser fysisk veldig sterke og godt trent ut, sier Tripic og legger til: 

– Forsvaret har vært veldig solid og vi har holdt nullen i mange kamper. Framover har det også løsnet mer etter hvert med tanke på antall skudd på mål og scoringer i de siste kampene. Det skal bli godt å komme i gang. 

Troppen

Spillerstallen har ikke endret seg så voldsomt siden forrige sesong, men noen endringer har det likevel vært.

Markus Solbakken (Sparta Praha) og David Brekalo (Orlando City) har begge forlatt klubben, mens Peter Christiansen (Sønderjyske), Jakob Segadal Hansen (Vidar) og Franco Lino (Melbourne Victory) er blitt hentet inn.

Magnus Rugland Ree ble denne uken lånt ut til Egersund.

– Vi har en nesten skadefri tropp, det er viktig med tanke på konkurransen og ikke minst å pushe hverandre på trening. Treningskulturen har vært skikkelig høy den siste tiden og det er mange som har lyst å spille for Viking denne sesongen. Det vises veldig tydelig, sier Tripic.

– Troppen er veldig sterk. Det er en god miks med litt eldre rutinerte spillere, samtidig som det er mange unge og sultne spillere som vil få sjansen i år. Kontinuitet har vært veldig viktig for oss og stammen og kulturen som har vært her en stund, det er viktig at den er solid. Så er det alltid godt med litt påfyll og nye ansikt. De som har kommet inn har vært utrolig positive, sier han.

DSC06819.jpg
Danske Peter Christiansen er vårt aller nyeste tilskudd. Angrepsspilleren fikk sine første minutter i mørkeblå drakt da Rosenborg ble slått 5-0. Foto: Alexander Larsen

A-stallen ser nå slik ut: 

Keepere: Arild Østbø og Patrik Gunnarsson

Forsvarsspillere: Sondre Bjørshol, Herman Haugen, Djibril Diop, Kristoffer Forgaard Paulsen, Viljar Vevatne, Jone Berg, Sondre Langås, Gianni Stensness, Jost Urbancic, Franco Lino og Vetle Auklend. 

Midtbanespillere: Joe Bell, Kasper Sætherbø, Yann-Erik de Lanlay, Patrick Yazbek, Kristoffer Løkberg, Harald Nilsen Tangen og Sondre Auklend, 

Angrepsspillere: Peter Christiansen, Edvin Austbø, Simen Kvia-Egeskog, Sander Svendsen, Lars-Jørgen Salvesen, Nicholas D'Agostino og Zlatko Tripic

Annonse fra Eliteserien: