Drømmestart på festuken

Nasjonaldagen ble ladet opp til med tre poeng og en komfortabel seier.

Annonse:

AVALDSNES 2 - VIKING 1-4

– Det var et godt Avaldsnes-lag vi møtte. I 1. omgang var det mye bra som gjorde at vi ledet fortjent 2-0 til pause. Det var mange gode angrep og vi var gode i gjenvinningsspillet. Etter pausen fikk de en redusering og forsøkte å sette trykk på oss, men vi svarte med noen bytter som var med på å avgjøre kampen. 

Slik oppsummerer hovedtrener Magnus Meling kampen etter mandagens 4-1-seier over Avaldsnes 2. 

For fjerde gang denne sesongen ble det til slutt tre poeng, og vi står dermed med 13 poeng etter fem kamper i den historiske sesongen med nasjonal serie. Det er samme poengsum som Molde som søndag slo Vålerenga 2.

I seieren over Avaldsnes 2 tegnet Oda Stornes Stålesen, Karen Rygg Ims og Kajsa Pettersen seg på måltavlen. I tillegg scoret Avaldsnes et selvmål, da Trine Karin Øritzland var uheldig og satte ballen i eget nett.

Hun var blant flere førstelagsspillere som var involvert i kampen. 

– Jeg er veldig fornøyd med utviklingen til spillerne som har kommet inn. De har vist god utvikling til tross for at de ikke har startet mye og hatt fokus på å bli bedre hver dag. Det er en sulten tropp og gjeng som ønsker å bli bedre, skryter Meling.

– Betyr alt å spille her

– Veldig kjekt med tre poeng. Vi kunne kanskje hatt noen flere mål, men hadde kontroll og det var mye bra å ta med seg. Å komme inn og score er veldig kjekt. Kjekt å få tillit også. Det betyr alt å spille her, så å kunne bidra er veldig stort, sier Kajsa Pettersen.

Hun satte inn 4-1 like før slutt med et vakkert hodestøt, og scoret dermed sitt første mål for sesongen.

I tillegg fikk 16 år gamle Sigrid Solli Aase sin A-lagsdebut da hun ble byttet inn på tampen av oppgjøret.

– Det er alltid kjekt når unge lokale jenter får debuten på A-laget til Viking. Sigrid er en spiller som har opplevd mye på kort tid. Hun har blitt tatt opp i A-troppen og vært på flere U-landslagssamlinger i vinter. Det har skjedd mye som hun kommer til å ha nytte av i fremtiden, sier Meling. 

DSC04671.jpg
Like før slutt fikk Sigrid Solli Aase sin Viking-debut. Foto: Alexander Larsen

Kampfakta

5. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Lagoppstilling: Une Georgsen - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Hannah Handeland, Sara Sekse Johannesen - Oda Stornes Stålesen, Nora Heggheim, Vilde Bakke-Andersen - Karen Rygg Ims, Hanne Sæthre Jakobsen, Sanne Lekven

Benyttede innbyttere: Gina Ødegaard, Kajsa Pettersen, Mari Indrebø, Sigrid Solli Aase og Elise Martinsen. 

Mål

0-1 Oda Stornes Stålesen (13), 0-2 Karen Rygg Ims (32), 1-2 Viktoria Sørensen (50), 1-3 selvmål (81), 1-4 Kajsa Pettersen (90)

Neste kamp er hjemme mot Vålerenga 2 mandag 22. mai. Kampstart er 16.30. 

Annonse fra Eliteserien: