2

Delte ut mål til samarbeidsklubbene

Denne uken har Viking levert ut nesten 150 små fotballmål til sine samarbeidsklubber, etter å ha fått støtte fra Sparebankstiftelsen. Og med flere fotballskoler og miniseminar på kalenderen, styrkes stadig samarbeidet med klubbene i regionen.

Annonse:

Overrasket klubbene med småmål

– Vi søkte Sparebankstiftelsen om penger til dette dedikerte formålet. Nå er det utrolig kjekt å kunne dele ut målene, sier leder for samarbeid og Fotballøftet, Eirik Terøy.

Onsdag var han på plass på Midjord sammen med Bente Stokdal fra SR-Bank for å overrekke målene til Brodd, som er en av samarbeidsklubbene i Fotballøftet. Det er Sport og Grønt som er leverandør, og dagen før hadde de vært ute hos de elleve andre klubbene med deres gaver.

– Vi måtte jo gi beskjed til klubbene litt i forkant om at målene kom. Men dette er ikke noe de har visst om lenge, forteller Terøy.

Viking søkte om og fikk 250 000 kroner fra Sparebankstiftelsen. Det holdt til å kjøpe inn 250 mål. Hver klubb har fått 12 mål hver, så flere står og venter på nye hjem.

– Det står fortsatt mange nye mål på lager som vi kan dele ut etter hvert som vi utvider. Noe vi selvsagt ønsker å gjøre, sier Terøy.

Stig Vik Nedrebø, trener, og Eirik Terøy, leder for samarbeid og Fotballøftet.
Stig Vik Nedrebø, trener, og Eirik Terøy, leder for samarbeid og Fotballøftet.

Tilbyr samarbeidspakker

Sammen med trenerkollega Stig Vik Nedrebø holdt Terøy et miniseminar for 10-åringene til Brodd etter overrekkelsen av målene. Tema var hvordan man kan drive god egentrening.

Seminaret er en del av pakkene som Fotballøftet tilbyr samarbeidsklubbene. Det første ble holdt i forrige uke, da var det livsstil og ting som ernæring og søvn det dreide seg om for 12- og 13-åringene til Storhaug-klubben.

– På vinterhalvåret har vi Trenerløftet, hvor vi er ute i klubbene fire ganger i uken. Det blir vanskelig å gjennomføre i sommerhalvåret, grunnet kampavvikling og diverse som gjør logistikken komplisert. Derfor tilbyr vi samarbeidspakker, som også er med på å finansiere Trenerløftet, forklarer Terøy.

I tillegg til miniseminarene arrangeres det fotballskoler. Disse har det foreløpig vært to av – hos Staal og Riska – mens den tredje holdes neste helg på Sola. Så langt har det vært en suksess.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Terøy og forteller at evalueringen som de får klubbene til å gjøre i etterkant, har gitt høy score på alle punkter.

Fotballskolene består av to økter til dagen over to dager, med profesjonelle trenere fra Vikings akademi. De er for gutter og jenter i alderen 9 til 12 år.

Stor interesse

Fotballskoler og seminar foregår som nevnt hovedsakelig sommerhalvåret. Vinterhalvåret er det TrenerLøftet som står i fokus. Her får hver klubb besøk annenhver uke, og akademiets trenere bidrar til å heve kompetansen blant de mange frivillige som legger ned en solid jobb for sine breddeklubber.

Prosjektet startet opp i starten av 2019 og har blitt veldig godt mottatt.

– Dette er noe vi opplever at klubber vil være med på, både fra Stavanger, Sandnes og Jæren, sier Terøy.

TrenerLøftet er helt gratis, og man får delkurs 1 og 2 av NFF Grasrottreneren når man deltar. Det eneste man må gjøre i tillegg er å fullføre et e-kurs underveis.

– Så skal vi på sikt legge til rette for at de også kan ta del 3 og 4 gjennom oss, understreker Terøy.

I dag er interessen så stor at man dessverre ikke har kapasitet til å ta inn flere klubber i TrenerLøftet. Men ønsket er å utvide. Når det kommer til samarbeidspakkene, derimot, er det plass til flere. Så bare ta kontakt!

Ønsker du å vite mer om Fotballøftet og våre samarbeidspakker er det bare å ta kontakt med: [email protected]

Om:

Fotballøftet ble startet opp i 2019 og er et samarbeidsprosjekt mellom Viking Fotball og breddeklubbene i regionen. Vi ønsker å jobbe sammen med klubbene rundt oss for å skape gode utviklingsmiljøer, og legge til rette for at alle barn og unge skal få oppleve mestring gjennom fotballen. Vi mener nøkkelen til godt samarbeid er god dialog og deling av kompetanse og kunnskap. Under paraplyen Fotballøftet finner man blant annet TrenerLøftet, samarbeidspakker og Rygerlag.

TrenerLøftet er et initiativ fra Viking hvor vi ønsker å bidra mer ut i klubbene rundt oss, vi tilbyr oppfølging av trenerne for jenter og gutter i alderen 7 til 9 år, med fokus på både det sportslige og det pedagogiske. Annenhver uke får samarbeidsklubbene besøk av en av våre ansatte. Klubbene får i forkant av besøket tilsendt ferdiglagde økter som trenerne kan bruke om de ønsker. Under gjennomføringen av øktene bidrar vi med veiledning som foregår på klubbens og trenernes egne premisser.

Prosjektet er et samarbeid mellom Viking og NFF Rogaland, dette betyr at de som deltar på TrenerLøftet mottar delkurs 1 og 2 av NFF Grasrotreneren, helt uten kostnad. Man slipper å bruke ekstra ettermiddager og kvelder på kursing, man får alt i egen klubb og i egne treningstider.

Annonse fra Eliteserien: