Cupfest på hjemmebane mot Toppserie-lag: – Vi ønsker å sjokkere dem

Alle gode ting er tre? Etter exit i 2. runde i cupen to år på rad, er drømmen å stå for en cupbombe onsdag kveld.

Annonse:

Kampene kommer tett om dagen, og allerede onsdag ettermiddag er det klart for et nytt oppgjør på SR-Bank Arena.

Da får vi storfint besøk fra Toppserie-laget Åsane når 2. runde i cupen skal spilles. Kampstart er 16.00.

Gratisbilletter kan du sikre deg her!

1. runde ble det aldri noe av mot Staal Jørpeland ettersom vi tok oss videre på walkover, men denne gangen skal vi omsider få gleden av å delta.

De to siste sesongene har cupeventyret tatt slutt i 2. runde mot Klepp (0-3) og Avaldsnes (1-3). I år drømmer vi om å ta oss et steg lenger.

– Det blir kjekt å se hvor vi står i forhold til et Toppserie-lag. Det er bra for oss å møte et lag på det nivået vi ønsker å komme på, for vi vil få svar på hvor vi står. Samtidig er vi et såpass bra lag med gode enkeltspillere at det er fullt mulig at det smeller en cupbombe på SR-Bank Arena onsdag kveld, sier hovedtrener Magnus Meling.

– Vi ønsker å sjokkere dem med presspillet vårt, måten vi bruker ballen på og måten vi opptrer sammen som et lag på, sier Meling.

Han fortsetter:

– Dette kan være et bra reklamevindu for å vise hvor bra damelaget til Viking er blitt gjennom godt arbeid de siste årene, påpeker Meling.

– Vi skal gjøre alt vi kan

For Gina Ødegaard blir kampen mot Åsane noe ekstra spesiell. Vår kantspiller flyttet i fjor høst hjem, etter å ha bodd og studert i Bergen i ett år. Da trente hun med Åsane, som på daværende tidspunkt kjempet om opprykk til Toppserien.

– Det blir veldig kjekt å møte dem igjen, innleder Ødegaard.

– Det blir spennende å møte Åsane. Vi har veldig lyst å komme til Toppserien etter hvert, så det er bare kjekt å få testet seg mot de som faktisk er der, sier hun. 

Hun er klar på hva som må til for å skape vanskeligheter for onsdagens motstander:

– Mye innsats og at vi spiller vårt spill, det er ikke noe annet vi kan gjøre. VI skal gjøre alt vi kan, og holder det, så holder det! 

Tidligere Viking-spiller på besøk

Åsane rykket før denne sesongen opp til Toppserien for første gang. De havnet som nummer to i 1. divisjon i grunnserien, før de «berget» plassen i Toppserien i det berømte sluttspillet.

Opprykket til Toppserien har hatt stor betydning for klubben, som har økt budsjettet betydelig og nesten samtlige spillere har signert proffkontrakt.

Før sesongen hentet de også en tidligere Viking-spiller, Kaja Karlsen. Hun står registrert med 40 mål på 31 kamper for Viking i perioden mellom 2017 og 2019. De siste sesongene har hun spilt for Klepp.

Starten på sesongen i Toppserien har derimot ikke vært den enkleste, men helgens dramatiske borteseier mot Avaldsnes - der Åsane avgjorde kampen nærmest i siste sekund, gjør at de er på sikker plass og står med 10 poeng på 11 kamper.

Åsane deltok ikke i 1. runde i cupen, i likhet med resten av lagene fra Toppserien.

PS: Kampen kan du se hos TV 2 Play, men vi håper så mange som mulig velger å ta turen til stadion for å støtte oss.

Annonse fra Eliteserien: