Ble norgesmestere

Maria Sandvik ble den store helten da hun reddet tre forsøk under straffesparkkonkurransen som avgjorde cupfinalen mot Molde.

Molde tok ledelsen etter et frispark fra godt og vel tyve meter ti minutter ut i kampen. Ballen suste ned i hjørnet og inn bak Maria Sandvik til 1-0.

Vertene doblet ledelsen etter noen minutter før pause. Også denne scoringen kom fra et langskudd.

Heldigvis tok det ikke lang tid før Viking reduserte. Helle Aune stanget inn et hjørnespark, og med det gikk lagene til pause på stillingen 2-1.

Også i semifinalen havnet Viking under med to mål, men kom tilbake. Det skulle de gjøre igjen.

Ti minutter før full tid kom utligningen. Et innkast havnet i beina tl Maren Risa inne i boks. Hun vendte opp og avsluttet elegant over keeper og i mål.

Flere scoringer kom det ikke, verken i ordinær tid eller ekstraomgangene. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse, noe begge lag hadde god trening i ettersom de tok seg videre til finalen gjennom nettopp straffesparkkonkurranser.

Da Viking skulle ta sitt femte straffespark, sto det 2-2. Molde hadde da tatt fem straffer, og Maria Sandvik hadde reddet tre av dem.

Så da Anna Løvold Gustad hamret ballen i mål, kunne samtlige med mørkeblått hjerte slippe jubelen løs og feire nok et norgesmesterskap.

Dette var det andre på rad for klubbens J16-lag. Og så sent som forrige uke ble Vikings G16-lag norgesmestere.