Ble hardt straffet av seriemesteren

(Bodø/Glimt - Viking 3-0) Hjemmelaget vant fullt fortjent da Viking besøkte Bodø i siste serierunde.

Havnet under med to

Viking dro til Aspmyra for å møte et Bodø/Glimt som allerede var seriemestere og som hadde vunnet 14 av 14 hjemmekamper. Et knalltøft utgangspunkt, med andre ord. Og knalltøft ble det i Bjarne Berntsens siste kamp som hovedtrener.

Veton Berisha var igjen hjemme i Stavanger grunnet skade. Inn for ham som midtspiss kom Yann-Erik de Lanlay. Bak "Yanni" lå Ibrahimaj, Torsteinbø og Bytyqi, mens Løkberg og Bell lå like foran forsvarsrekka. Her skulle man ikke gi seriemesteren rom.

Men det var nettopp rom Bodø/Glimt fikk da kveldens første sjanse kom, fem minutter ut i oppgjøret. Zinckernagel ga til Junker som skjøt via Heggheim og ut til hjørnespark.

Ti minutter senere lå ballen i mål bak Iven Austbø. Igjen fikk Bodø/Glimt rom, og ballen havnet hos Sondre Fet som fikk tid til å plassere og skjøt helt ned i høyre hjørne fra like utenfor sekstenmeteren.

Midtveis ut i omgangen doblet Kasper Junker ledelsen. Iven Austbø måtte gi retur på et skudd, og Eliteseriens toppscorer var først fremme og banket ballen i mål.

Ikke presise nok

Viking fikk muligheten til å kjøre overgang flere ganger. Men enten løp man i offside eller så ble siste pasning for upresis. Bodø/Glimt styrte det meste og kom til sjanse etter sjanse, samt drøssevis med hjørnespark. Og oppgaven med å komme tilbake i kampen så nærmest umulig ut dor De mørkeblå.

– Vi må bare prøve så godt vi kan. Vi har sjanser på overganger, så vi får prøve å straffe dem i andre omgang, sa kaptein Viljar Helland Vevatne på vei inn til pause.

Etter hvilen la Viking om til 4-5-1 for å prøve å demme opp enda bedre på midten. Tommy Høiland kom også inn for Zymer Bytyqi.

Manglende presisjon i overgangene var en rød tråd også i andre omgang, derfor greide ikke Viking true vertene når kontringsmulighetene bød seg.

Fredrik Torsteinbø fikk Vikings første sjanse i kampen. Da var det spilt 63 minutter. Et frispark fra Joe Bell gikk i muren før ballen landet hos Torsteinbø. Han skjøt fra skrått hold, men over.

Berntsens gutter greide seg bra defensivt etter pause, men slet som nevnt med å skape noe selv. Helt på tampen scoret eliteseriens toppscorer, Kasper Junker, enda et mål og fastsatte med det stillingen til 3-0.