Berisha på landslaget

Tirsdag presenterte Ståle Solbakken landslagstroppen for de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montengro. I den troppen finner vi Veton Berisha.

Annonse:

Foto: NTB

Vikings toppscorer har levert strålende prestasjoner også denne sesongen og står med 13 mål og seks målgivende på 18 seriekamper. I tillegg har han to mål på to cupkamper. Kapteinen er utvilsomt en av lagets viktigste spillere, og nå belønnes han altså med en plass i landslagstroppen.

– Veton er intens spiller, som har vist store lederegenskaper og scoret mange mål i Viking. Samtidig som han er veldig voksen i spillestilen sin, sa landslagssjefen om uttaket av Berisha.

Norge skal spille borte mot Tyrkia 8. oktober og hjemme mot Montenegro tre dager senere. Landslaget ligger på 2. plass i gruppe G, med like mange poeng som gruppeleder Nederland.

"Nødlandslaget"

Sist Berisha var inne i landslagsvarmen, var da det etter hvert så berømte "nødlandslaget" var i aksjon i november i fjor. "Nødlandslaget" møtte Østerrike da det opprinnelige landslaget ble satt i karantene grunnet positive koronatester i troppen. Kampen endte 1-1, men laget som ble satt sammen på svært kort tid, ble hyllet for innsatsen.

Berisha var eneste spiller fra Eliteserien som ble tatt ut.

– Det var litt overraskende siden det egentlig bare skulle være med spillere som holdt til i utlandet, men så hadde jeg hatt korona og fikk være med. Det var en sinnsykt kul opplevelse med hele greia rundt det, så jeg er takknemlig for at jeg fikk den muligheten, sa han til Nettavisen tidligere i år.

27-åringen står med fem kamper og én scoring for A-landslaget.

Sebastian Sebulonsen ble for øvrig tatt ut i troppen til U21-landslaget. De møter Kroatia og Estland til EM-kvalifisering. Og i U20-troppen til privatlandskampene mot Portugal og Polen, finner vi Harald Nilsen Tangen.

Se alle tre i aksjon mot Sandefjord førstkommende lørdag. Da blir det gjenåpnigsfest på SR-Bank Arena.

  • Barn under 18 år – 50 kr per billett
  • Fanzone
  • Ingen koronatesting nødvendig før kamp

Billetter til kampen gjenåpnigsfesten finner du her

Annonse fra Eliteserien: