Akademispiller får kontrakt og tas opp i A-stallen

Jone Berg signerer proffkontrakt.

Annonse:

– Det er utrolig stort. Jeg har ventet på dette øyeblikket en stund, og det er deilig å få i boks. Det er dette jeg har håpet på, og det er utrolig stort å være fast oppe med de store gutta. 

Det sier midtstopper Jone Berg etter å ha signert en proffkontrakt med klubben ut 2026.

I tillegg tas 18-åringen opp i A-stallen, etter å ha vært en viktig brikke for Viking 2 i 3. divisjon denne sesongen.

– Dette har vært drømmen fra dag én. Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært en Viking-supporter. Nå skal jeg bare fortsette å jobbe på, selv om det er gode midtstoppere jeg nå skal ta opp kampen med. Jeg skal ta læring fra de og ikke stå med lua i hånda, sier Berg.

Sportssjef Erik Nevland skryter av unggutten og er glad for å se nok en akademispiller bli tatt opp i A-stallen.

Til tross for at han nå tas opp i A-stallen, har midtstopperen allerede rukket å gjøre sin debut for A-laget. Det skjedde i cupkampen mot Raufoss tidligere i år.

I tillegg gjorde han en svært god figur under treningskampen mot Brøndby i oppkjøringen til årets sesong.

– Jone er en god midtstopper som har hatt en veldig god sesong i 3. divisjon. Han har egentlig alle forutsetninger for å lykkes. Han har bra mentalitet, er god med ballen og har størrelsen og en fin fysikk å bygge videre på. Det er alltid kjekt når akademiet utvikler spillere som tas opp på A-laget, sier Nevland.

Utviklingsleder Mats Ullereng var til stede da kontrakten ble signert, og er stolt over nyheten.

– Det er veldig gledelig, først og fremst for Jone som har gjort en veldig god jobb over flere år, men også for akademiet som utvikler gode nok spillere til å komme opp i en A-stall som kjemper om topp tre-plasseringer i Eliteserien.

– Jeg tror det er til stor inspirasjon for alle andre som spiller i akademiet. Å utvikle gode nok spillere til A-laget er en viktig del av vår strategi, og vi er veldig glade for at det er en realitet, understreker Ullereng. 

Han ønsker samtidig å takke Bergs moderklubb Vidar for den gode jobben som er gjort tidligere, før han ble Viking-spiller som 14-åring.

Annonse fra Eliteserien: