– En kamp vi skal vinne

Zlatko Tripic er klar i talen, kampen på lørdag skal vinnes.

Annonse:

– Det blir ikke en enkel kamp, for KFUM er et godt lag, men vi må være så ærlig å si at vi er favoritter og vi skal vinne den kampen.

Zlatko Tripic og resten av laget fikk en god opplevelse i Kongsvinger. Laget fulgte kamppplanen, og kunne juble for avansement foran 500 tilreisende Viking-supportere. Og opplevelsen smakte godt.

– Vi virkelig gledet oss til å spille årets første tellende kamp, og det ble en kamp som forventet. Kongsvinger var en tøff motstander som gjorde det vanskelig for oss, men vi fikk seieren, og det var gøy å gjøre det foran så mange på tribunen.

Nå håper han å gi supporterne nok et cupeventyr, men lover at laget ikke tar lett på kampen mot Kåffa.

– Det blir en lignende kamp mot KFUM, og all ære for dem for å ha slått ut flere gode lag. De viser at de fortjener å være i kvarten, og det er et tøft lag vi møter. Men igjen så må vi tåle å si at det er et lag vi skal og bør slå, skryter Zlatko.

Cup og Europa

– Vi må minst opp på det nivået vi hadde mot Kongsvinger og et par hakk til hvis vi skal vinne, legger han til.

Mens Kåffa varmer opp med å påstå at «Viking-tida er historie», bruker Zlatko en helt annen taktikk for å få supporterne på kamp. 

– For å vinne kampen må vi være Viking. Et godt Viking-lag er et lag som er gode i høyt press, forsvarer oss godt, er gode med ball og holder hodet kaldt. KFUM er solide bakover, gode på kontringer og kommer til å gjøre det vanskelig for oss, men er vi Viking på det beste, så vinner vi kampen.

Og kampen vil han vinne. For Vikings cuphistorie er ikke noe man kødder med.

– Den norske cupen er noe helt ekstremt, både for oss og for supporterne. Hele helga, tidlig kamptidspunkt, og ikke minst har vi gode og lange tradisjoner med cupen i klubben. Og så er det sportslig òg en stor greie, med Europa-plass, som er utrolig viktig for oss.

Skal du på kamp? Finn all informasjon du trenger her.

Annonse fra Eliteserien: